Blog

Er du lejer i en ejendom opført efter 1991? Eller overvejer du at flytte ind i nybyg? Så er det vigtigt at kende til begrebet markedsleje, også kendt som "fri leje". Her får du en guide til, hvad markedsleje er, hvordan det fastsættes, og hvilke regler der gælder.

Omkostningsbestemt husleje er en vigtig metode i fastsættelse af leje i mange danske kommuner. Det er en metode, der sikrer, at lejen baseres på de reelle driftsomkostninger og ejendommens afkastkrav. Her får du en dybdegående forståelse af, hvordan omkostningsbestemt husleje fungerer, og hvilke undtagelser der findes.

Mange lejere i Danmark er uvidende om deres ret til huslejenedsættelse, selvom de måske betaler for meget i husleje. Hos Dansk Lejeret tilbyder vi en gratis vurdering af din husleje og tager os af hele processen for dig, fra kontakt med udlejer til sag hos huslejenævnet og ankenævnet.

Er du i tvivl om, hvorvidt din husleje er for høj? Op mod 100.000 danskere betaler for meget i husleje, og mange ved ikke, hvordan de skal vurdere, om deres husleje er rimelig. I denne guide vil vi forklare, hvordan du kan få nedsat din husleje med et gratis tjek af din husleje.

Når du bor til leje, er en rimelig husleje afgørende for din økonomi. Statistikker viser, at omkring 100.000 lejere i Danmark betaler for meget i husleje uden at vide hvorfor. Huslejefastsættelse kan være kompliceret, men vi er her for at hjælpe dig med at sikre en rimelig husleje.

Når du skal flytte ind i din første lejebolig, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Det kan være fristende at skrive under på den første lejekontrakt, du får tilbudt, især op til studiestart, hvor boligsøgningen er intens. Men det er vigtigt at læse og forstå lejekontrakten grundigt for at undgå ubehagelige overraskelser senere. Her er...

At leje en bolig indebærer ansvar for både lejer og udlejer. En almindelig udfordring er håndteringen af fejl og mangler ved lejemålet. Det er vigtigt at kende dine rettigheder og pligter for at få løst problemer hurtigt og effektivt. Denne guide forklarer, hvad en fejl- og mangelliste er, hvordan du håndterer skjulte fejl, og hvornår udlejer skal...

Mistænker du, at din husleje er for høj? Det kan være svært at vurdere på egen hånd. Mange faktorer spiller ind, såsom lejemålets stand, beliggenhed og alder. Hos Dansk Lejeret er vi eksperter i lejeret og kan hjælpe dig med at få klarhed.

Et forbrugsregnskab er en årlig opgørelse over dit faktiske forbrug af vand, varme, køling, el og gas i dit lejemål. Det sammenholder de aconto-betalinger, du har foretaget i løbet af året, med dit faktiske forbrug. Formålet med regnskabet er at sikre, at du som lejer kun betaler for det, du reelt har brugt.

Aconto, ofte forkortet a/c, er en forskudsbetaling af et fastsat beløb, som betales hver måned for at dække dit forventede forbrug af vand, varme og el. Det fungerer som en forudbetaling, der afregnes årligt, hvor det faktiske forbrug sammenholdes med de indbetalte beløb.